Historik

I maj 2008 hade föreningen smygstart med tre glada killar i en park belägen i Tången(Kungshamn). Under sommaren övade vi upp oss själva för att till hösten kunna gå ut som en riktig förening och ta emot nybörjare. Vi tog kontakt med Göteborgs historiska fäktskola (ghfs.se) och fick en massa hjälp från dem att komma igång. Bland annat var vi och lärde oss grunder en hel eftermiddag med Andreas Engström och Robert Molin. Anders Linnard var även här och deltog i en träning. Stort tack till er alla!

I september 2008 hade föreningen sitt första årsmöte och startade att träna inomhus i Kungshamnsskolans Gymnastiksal. Två träningar i veckan var det direkt från början och med lite tur började snart att ramla in lite folk. Under tiden som föreningen växte under hösten blev det snart dags för det första HEMA eventet som vi skulle på. Swordfish 2008 i Möndal bevistades av två medlemmar från Kuhfs. Dennis Ställde upp i Shinnai turneringen och fick storstryk.

Julledigheten närmade sig och det blev dags för det första klubbmästerskapet som vanns av Dennis. Under våren växte föreningen snabbt men fick ett lika snabbt en kall dusch orsakat av lite ekonomiska problem vilket ledde till ökade medlemsavgifter. Som i sin tur ledde till manfall.

I maj 2009 bevistade två medlemmar ur föreningen Hemac Dijon, Frankrike. Dennis kom till final i Shinai turneringen men blev utslagen av GHFS egne Axel Pettersson. Dennis kom även två i lag turneringen med ett lag skapat av tre Göteborgare och en KuHFSare.

I brottet oktober- november 2009 van Dennis nylonturneringen på Swordfish. I finalen mötte han Anders Linnard från GHFS.

Klubbmästerskapet togs år 2009 hem av Marcus Pettersson.

Vi höll även vårat första fäktevent Kungskrabba som gick bra. Dennis vann turneringen och Andreas Engström(GHFS) vann den ärbara titeln Kungkrabba efter den ökända ballongfighten.

På sommaren höll vi i en heldags uppvisning på nordisk seglats i Kungshamns hamn. Där fick vi också möjligheten att fäktas ombord på skeppet Ingo. Vi medverkade på Kungahällas medeltidsdagar ihop med GHFS.

År 2010 var ett hektiskt år för föreningen dels så lades i Maj ytterligare ett träningspass till i veckan som tillägnades Diedrich von Poraths manual Paleastra Svecana(eller den adlige fäktarekonsten) med inriktning på värjfäktning. Dennis bevistade Dryenschlag i Wien. Hemac i Dijon och WWOC (World Wide Open Championship) i Hanover där han tog med sig ett silver i värja och ett brons i Långsvärd.

Två medlemmar åkte till swordfish även detta året och tog hem inte mindre än tre medaljer. En silvermedalj i värja och två bronsmedaljer en i stål och en i nylon.

Klubbmästerskapet vanns även år 2010 av Marcus Pettersson.

I februari 2011 bevistade Dennis Vasaslaget i Uppsala.

I Juli 2011 var det återigen dags för Kungskrabba Dennis vann långsvärdet igen, Andreas Ståhlberg blev årets Kungkrabba då den förre kungen inte kunde närvara och skydda sitt Konungarike, detta år lades det till en till turnering i dussack king of the hill variant, osm vans av Magnus Hagelberg.

Sen bar det av till Swordfish igen och detta år var det tre medlemmar som tog sig ditt Dennis lyckades ta guld i värja och de andra kunde tyvärr inte delta.

Och åter igen Marcus vinner klubbmästerskapet, tre år i rad nu…

2012 besökte tre medlemmar från KuHFS Vasaslaget i Uppsala, Marcus Petterson var med i sin första turnering och kom trea efter det vann Dennis den mixade vapen turneringen.

Tisdagen den 12 Juni 2012 var både Marcus och Mattias på träningen detta kan ses som historiskt och vi hoppas att detta vänder trenden när den ena är där är den andra borta men det återstår fortfarande att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: